Nieuws

vrijdag, 08 december 2023 16:39

Landschapsmonitor Provincie Groningen

007 niehove

Onze vereniging houdt zich in eerste instantie bezig  met het bechermen van het Onverharde Pad. Daarbij stuit je op allerlei raakvlakken, Hoe provincies het landschap onderhouden en inrichten bijvoorbeeld. Zo heeft de provincie Groningen een vierjaarlijkse beleidscyclus van  de omgevingsvisie en - verordening. Bekijk hier de Landschapsmonitor.

donderdag, 07 december 2023 17:44

Verwijdering van dennenbos in Bergen aan Zee

Het Waterleidingbedrijf van Noord-Holland (PWN) is sinds half  november bezig een een terrein van zo'n 16  hectare dennenbos te verwijderen in de duinen van Bergen aan Zee. Zulke acties kunnen gevolgen hebben voor (onverharde) wandelpaden. Van  deze achtergronds-acties zijn wij vaak niet goed op de hoogte maar wij kunnen de eventuele gevolgen wel meemaken, meestal toto onze chagrijn. Voor meer informatie klik hier

Op 1 november konden bewoners van Noord-Holland van gedachten wisselen met de Commissaris van de Koning in de Provincie Noord-Holland over allerlei relevante kwesties in de provincie. Het is aardig om in het verslag te lezen wat er speelt. TeVoet wordt daar al of niet zijdelings ook ooit mee geconfronteerd!

Voor meer info klik hier.

woensdag, 15 november 2023 16:56

Nieuw wandelnetwerk in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg krijgt een nieuw wandelnetwerk. Een mijlpaal voor de zestien Zuid-Limburgse gemeenten, Routepunt Visit Zuid-Limburg en de Provincie Limburg. Het nieuwe knooppunten wandelnetwerk gaat te vinden zijn in de 'driehoek' van Echt-Susteren, Vaals en Eijsden - Margraten. Het gaat om ongeveer 1.800 kilometer aan bewegwijzerde routes. Naar verwachting wordt het nieuwe netwerk in 2024 opgeleverd. Voor meer informatie kijk hier.

zaterdag, 11 november 2023 22:17

Petitie voor behoud Gelderse veren succesvol.

  De petitie voor het behoud van de Gelderse veren, waar wij onlangs melding van maakte, is succesvol gebleken. 26.000 ondertekenaars en de provincie heeft € 500.000 toegezegd. Hoera! Iedereen bedankt. Voor het gehele nieuws zie hier.

Denecourt wandelroute 1 320x224

‘Claude-François Denecourt is mijn naam. Met deze blauwe verf breng ik op bomen en stenen blauwe markeringen aan, bedoeld als wegwijzers. Wie weet zorgen die ervoor dat mensen dieper het bos in durven…’.

Dit is een citaat uit een erg leuk artikel op de site van Historiek over het begin van het uitzetten en markeren van wandelingen. In het artikel wordt dit beschouwd als onderdeel van de Romantiek, met name het verlangen naar de natuur. Zie voor het artikel hier.

Pagina 1 van 39

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet