Vereniging van wandelaars.

Onverhard wandelen,  natuurlijk! 

 

 

zondag, 19 februari 2023 15:33

TeVoet Wandelroute 042 Alblasserwaard (ZH)

Deze route zal gewandeld worden als TeVoet Ode-wandeling op zaterdag 18 maart 2023. Tot vrijdag 17 maart kun je je hiervoor opgeven (zie de agenda).
De route is gemaakt door Kees Rotteveel. 

TV WR042 foto1S  TV WR042 foto2XS 

De route, een lijnwandeling, is bijna 16 km, maar kan ingekort worden tot 13 km in Alblasserdam. 
De route loopt van Sliedrecht, een verstedelijkt dorp aan de rand van het Groene Hart, naar de toeristische trekpleister Kinderdijk. Ze voert over kades, stukken polderweg en de voor Zuid-Holland typische tiendwegen. Onderweg veel (water)vogels en molens. En mooie pauzeplaatsen.

Deze route is gewandeld als TeVoet Nieuwjaarswandeling 2023 en is gemaakt door Renee van der Haar en Jeroen  Jacobse.

TV WR041 foto1  TV WR041 foto2 

De route, een lijnwandeling van 16 km, gaat door een prachtig duin- en heidegebied ten oosten van Hilversum en volgt voor een groot deel het Voetstappenpad. Mogelijkheden om de route in te korten zijn te vinden in de routebeschrijving.

zondag, 06 november 2022 16:13

TeVoet Wandelroutes 040 Delfland (ZH)

Deze routes zijn ontwikkeld door Jaap Mels. Dit is de vierde serie routes van zijn project Corona-juwelen: routes in verschillende regio's van de provincie Zuid-Holland. De vorige series zijn te vinden als TeVoet Wandelroute 030 Bollenstreek, 031 Veenstreek en 039 Haaglanden.
De routes gaan voor minimaal 80% over voetpaden, meestal onverhard of halfverhard, in (stads)parken soms verhard (maar dan wel exclusief voor wandelaars). De routes volgen ook zoveel mogelijk het wandelroutenetwerk, maar soms werd hier vanaf geweken voor een meer onverhard alternatief. 
Jos van der Heide maakt bij iedere serie een document met achtergrondinformatie. Voor de achtergrondinformatie bij deze serie routes klik hier.

Delfland met 5 routes.
TV WR040 fotoIn deze regio 5 routes:

A.  Rotterdam - Delft, 16 km, lijnwandeling
Een wel zeer afwisselende lijnwandeling met tal van verschillende landschappen en stadsgezichten. Beetje veel verhard voetpad maar ook een fors deel boerenlandpad.

B.  Zoetermeer - Delft, 15 km, lijnwandeling
Afwisselende en geliefde route door het fraai aangelegde Westerpark in Zoetermeer, het ongerepte deel van het Balijgebied en tenslotte door het pittoreske oude Delft.

C.  Zoetermeer - Pijnacker, 13 km, lijnwandeling
Een route langs opvallende architectuur, door het voormalige Floriadepark en door een mooi ingerichte groen-blauwe zone van de gemeente Lansingerland.

D.  Berkel - Delft, 15 km, lijnwandeling
Landschappelijk buitengewoon fraaie route door 4 gemeenten, hoofdzakelijk over pittoreske kades en door weilanden.

E.  Delft - Maassluis, 20 km, lijnwandeling
Weidse en favoriete wandeling door natuurgebied Midden-Delfland over graskades en door de mooie dorpskernen van Schipluiden en Maasland.

Voor kaartjes en routebeschrijvingen van deze vijf wandelroutes klik op lees meer.

maandag, 24 oktober 2022 16:14

TeVoet Wandelroutes 039 Haaglanden (ZH)

Deze routes zijn ontwikkeld door Jaap Mels. Zij zijn de derde serie routes van zijn project Corona-juwelen: routes in verschillende regio's van de provincie Zuid-Holland. 
De routes gaan voor minimaal 80% over voetpaden, meestal onverhard of halfverhard, in (stads)parken soms verhard (maar dan wel exclusief voor wandelaars). De routes volgen ook zoveel mogelijk het wandelroutenetwerk, maar soms werd hier vanaf geweken voor een meer onverhard alternatief. 
De andere series zijn: TeVoet Wandelroute 030 Duin- en Bollenstreek (5 routes) en TeVoet Wandelroute 031 Veenstreek  en TeVoet Wandelroute 040 Delfland.
Jos van der Heide maakt bij iedere serie een document met achtergrondinformatie. Voor de achtergrondinformatie bij deze serie routes klik hier.

Haaglanden met 3 routes.
TV WR039 fotoM

In deze regio 3 routes:
A. Vlietland, rondwandeling van 10 km
Aangename, vooral in het voorjaar en najaar fraaie rondwandeling rond de beboste recreatieplassen en een watervogelreservaat tussen Leiden en Leidschendam. Vrijwel geheel onverhard, maar aan de oostzijde verkeersrumoer door de A4 en in de zomer kan het gebied plaatselijk erg druk zijn.

B. Zoetermeer - Voorschoten, lijnwandeling van 15 km
Verrassend rustige wandeling voor dit dichtbevolkte gebied, door diverse hoogst kunstmatige maar toch fraaie landschappen en door de vrijwel volledig aan het water prijsgegeven Driemanspolder. Rijk watervogelleven en schitterende uitzichten. 

C. Wassenaar - Leidschendam, lijnwandeling, 16 km
Eigenlijk meer een soort stadswandeling over oude landgoederen, door parken en fraaie groenstroken. Passeert allerlei bezienswaardigheden, is nu eens stil en landelijk, dan weer stedelijk. Voetpaden van uiteenlopende aard, onverhard, half verhard, ook wat asfalt.

Voor kaartjes en routebeschrijvingen van deze drie wandelroutes klik op lees meer.

woensdag, 12 oktober 2022 23:55

TeVoet Ode-Wandelroute 038 Schin op Geul (L)

Deze route is ontwikkeld in het kader van de Maand van het Onverharde Pad, om aandacht te geven aan de voordelen van onverhard wandelen en het behoud van het onverharde pad (zie ook Lopend Vuur september 2022, pag 11). 

Deze rondwandeling van 11 km start en eindigt bij station Schin op Geul (in Zuid-Limburg), en gaat voor 75% over onverharde paden.

TV WR038 fotoVia het Gerendal, met de Orchidee├źntuin, gaat het omhoog naar het Plateau van Margraten. Een afdaling (met mooi uitzicht) leidt naar Stokkem en terug in het Geuldal. Langs de oevers van de Geul wordt Schin op Geul weer bereikt. 
woensdag, 12 oktober 2022 23:54

TeVoet Ode-Wandelroute 037 Deventer (Ov)

Oktober 2022 was de Maand van het Onverharde Pad. Deze route is gemaakt door Harry Uitermark in het kader van deze campagne. Een ode-wandeling is een begeleide wandeling om aandacht te geven aan de voordelen van onverhard wandelen en het behoud van het onverharde pad (zie Lopend Vuur september 2022, pag 11). 

Deze wandeling van 14 km start en eindigt bij station Deventer, en gaat voor 90% over onverharde paden en door zeer verschillende landschappen. Het eerste stukje gaat met de bus naar Landgoed Brinkgreven (psychiatrisch ziekenhuis). Dan via Park Braband naar het Zandweteringpark. En via Diepenveen en de met opheffing bedreigde Niet Automatisch Beveiligde Overweg (NABO) (zie Lopend Vuur, september 2021, pag 7) naar Landgoed Nieuw-Rande (horeca). Daarna gaat het door de uiterwaarden van de IJssel, via het Stadspark Rijsterborgherpark terug naar station Deventer. Voor een foto-verslag van deze wandeling klik hier.

Pagina 1 van 7

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet