Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

donderdag, 14 december 2017 01:05

Onbewaakte overwegen: niet allemaal opheffen! (Wandelnet)

ProRail wil de komende jaren zoveel mogelijk onbewaakte overwegen (NABO's) opheffen omdat deze onveilig zijn. Maar zij verbinden vaak mooie stukken natuur en zijn daarom van groot belang voor wandelaars.

 De Adviesgroep Infrastructuur en Recreatie (ANWB, Wandelnet, Fietsersbond, Fietsplatform en NOC*NSF) heeft het recreatief belang van 123 onbewaakte spoorwegovergangen in kaart gebracht. Tweederde van deze overwegen blijkt veelvuldig gebruikt te worden door fietsers, wandelaars en andere recreanten. De Adviesgroep vindt het belangrijk dat een deel van deze overwegen open blijft, om ernstige barrièrevorming door het spoor te voorkomen. Daarom pleit zij voor het behoud van deze belangrijke verbindingen. Dat kan zijn door ze te beveiligen, maar ook door aanleg van een brug of een tunnel. Hoewel er extra geld beschikbaar is gesteld, is nu al duidelijk dat het beveiligen van alle onbeveiligde overwegen niet haalbaar is.

“We hopen dat dit rapport aanleiding biedt om de 82 overwegen met recreatief belang per stuk te bekijken en zo tot oplossingen te komen. In de afgelopen jaren zijn zo veel overwegen verdwenen dat de nu nog resterende overwegen extra belangrijk worden”, aldus Ankie van Dijk (belangenbehartiger Wandelnet). Op de website van Wandelnet staan voorbeeldprojecten. Er is een dossier "Over het spoor" met meer achtergrondinformatie. Lees meer.

 

 Partners

Logo AntilopeOutdoor
Bezoek hier de website
Lees hier de laatste nieuwsbrief

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet