dinsdag, 19 maart 2024 16:36

Wandelduiker herstelt de wandelverbinding Dubbele Wierickepad

Februari 2024: Herstel wandelverbinding door wandelduiker in zicht!

 

Wat waren we blij en opgelucht toen we op 28 februari j.l. hoorden dat de gemeenteraad akkoord ging met de investering van 200.000 euro in de wandelduiker. Want daarmee kan de wandelverbinding gered worden. Ook besloot de raad de NABO pas aan de openbaarheid te onttrekken wanneer de duiker is vervangen door een loopduiker. En dus niet eerder. Dit is de juiste volgorde, waar wij steeds op hebben aangedrongen.

 Door de positieve houding van de provincie en van ProRail leverde dit uiteindelijk bij een begroting van 1 miljoen een kostenverdeling op van 20 % voor de gemeente en de rest gelijk verdeeld voor ProRail en de provincie. ProRail moet alleen nog toetsen of het vanwege de baanstabiliteit mogelijk is om binnen het gestelde budget te blijven.

Door onze doelstelling juridisch (bezwaar en beroep) te gebruiken, door samen te werken met politieke partijen, èn door het werk van het Wijkteam en de inwoners hebben we dit resultaat kunnen bereiken.

TeVoet heeft inmiddels de concepttekening van de duiker ontvangen. We houden een vinger aan de pols. Het feestje zal pas echt gevierd worden als we door de wandelduiker kunnen lopen.

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet