vrijdag, 30 september 2022 14:11

Tevoet Ode-wandeling rond Veere

Afstand: 14 km.
Datum en tijd: zaterdag 22 oktober 11.00 uur.
Vertrek: vanaf de parkeerplaats langs de Veerseweg in Veere (Zanddijk) net voorbij huisnummer 26 (hier kun je gratis parkeren); voor de navigatie: 4351 RK Veere.

Met haltetaxi 984 vanaf station Middelburg (vertrek 10.35 uur) naar halte Nieuw Sandenburgh, tijdig reserveren via 9292.nl!
Aanmelden: niet nodig.
Aantekening: Eigen brood en drinken meenemen.
Informatie over de wandeling: bij Harry Benschop, tel. 06-12498305.

Veere ode wandelingBeschrijving:
Veere is meer dan een mooi historisch stadje. De vesten, de Veerse Kreek, de Veerse Watergang en het Kanaal door Walcheren zijn onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van het stadje. Veere heeft de wandelaar veel te bieden: het jaagpad langs het kanaal, meerpalen die eruitzien als kanonslopen en dat ook zijn, een heule, een ‘verdwenen dorp’, een cisterne, een vliedberg, een illusiebos, kreekuitlopers, avontuurlijke bruggen en niet te vergeten de trekpontjes in de vesten. Op de wandeling die TeVoet zaterdag 22 oktober vanuit Veere organiseert kom je er allemaal langs, én krijg je er een stukje uitleg bij. Nog leuker, de wandeling rijgt de onverharde paden aan elkaar, je loopt amper over asfalt, veelal ver weg van het (verkeers)lawaai. Een wandeling die prima past in de campagne ‘Ode aan het Onverharde Wandelen’ die TeVoet samen met Wandelnet in oktober organiseert.

De wandeling is 14 km lang waarvan meer dan 80 procent onverhard, over paden waar veel wandelaars geen weet van hebben. Het is, met enkele kleine wijzigingen, een van de wandelingen die zijn beschreven in het boekje ‘De mooiste netwerkwandelingen: Zeeland’. In dat boekje vind je 15 wandelingen verspreid over heel Zeeland, die elk voor minimaal de helft over onverharde paden gaan, de meeste voldoen trouwens ruimschoots aan dat criterium. De weg kwijtraken is er ook niet bij, je volgt gewoon het wandelnetwerk Zeeland. Een duidelijk kaartje doet de rest. Bij elke wandeling veel cultuurhistorische en landschappelijke achtergrondinformatie.

Meer informatie over de campagne ‘Ode aan het Onverharde Wandelen’: zie Lopend Vuur van maart, onder de tab Lopend Vuur en/of de website van Wandelnet (www.wandelnet.nl)

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet