Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

vrijdag, 20 mei 2022 16:09

Stellingenpad van NIVON officieel geopend

Stellingenpad2022

Op 24 april is dit nieuwe NIVON-streekpad officieel opengesteld. Dat gebeurde in een feestelijke bijeenkomst in Appelscha met het aanbieden van de wandelgids door de Griffioen, een fabeldier dat optreedt als beschermer van het gebied van de Stellingwerven, aan een der nazaten van de Hannekemaaiers die ooit in dit gebied rondtrokken. De ruim 260 km lange wandelroute voert je door het hele gebied van de vroegere “Vrije Natie der Stellingwerven”.

Met twee Nationale Landschappen - het Drents-Friese Wold en het Overijsselse Weerribben-Wieden - en de Drentse Koloniën van Weldadigheid. Je ontdekt het best bewaarde geheim van Noord-Nederland met een grote diversiteit van flora en fauna, mooie dorpsgezichten, bossen en heidevelden, plassengebieden en een unieke cultuurhistorische geschiedenis. Ter afsluiting van de bijeenkomst konden bezoekers met een korte wandeling kennismaken met een fraai stukje van het pad door de bossen van Appelscha. Wandeling en bijeenkomst waren omlijst met diverse muzikale optredens.
In het aprilnummer van Lopend Vuur werd al uitgebreid ingegaan op dit pad in een interview met Marian Nesse, de drijvende kracht achter de totstandkoming daarvan. Helaas is zij kort voor de opening overleden; bij de openingsbijeenkomst werd uitgebreid stilgestaan bij haar belangrijke inbreng.

 Partners

Logo AntilopeOutdoor
Bezoek hier de website
Lees hier de laatste nieuwsbrief

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet