Vereniging van wandelaars.
Onverhard wandelen, natuurlijk!

 

 

Agenda

Search
Zoeken
Odewandeling Schellinkhout (NH)
Zaterdag, 21 Oktober 2023

TeVoet Odewandeling Schellinkhout 21 oktober 2023

 

Ter gelegenheid van de campagne Ode het Onverhard Wandelen organiseert TeVoet op 21 oktober 2023 een Odewandeling rond het dorp Schellinkhout (NH). Odewandelingen worden onder andere gehouden om de deelnemers te laten zien waarom TeVoet zich samen met Wandelnet inzet om onverharde wandelroutes die dreigen te verdwijnen in stand te houden; deze odewandeling is daar een goed voorbeeld van. Je wandelt over graspaden, die als echte wegen afzonderlijk in een weidelandschap gesitueerd zijn. De Zuiderlandweg en het Wijmersdijkje genaamd. Dat ze nog bestaan is eigenlijk te mooi om waar te zijn. De wandelervaring, die je hier beleeft, mag toch niet verloren gaan. Er zijn pogingen ondernomen om van dit pad een fietspad te maken, waarmee het karakter van de wandeling hierlangs totaal zou zijn veranderd en de beleving van het onverhard wandelen volledig verloren zou zijn gegaan. Voor TeVoet en Wandelnet reden om in verzet te komen. Voor een bericht hierover klik hier. Voor u als gebruiker van dit pad een overtuigend bewijs dat onverharde wandelroutes niet mogen verdwijnen!

Maar ook verder laat deze wandeling zien wat het belang is van onverharde wandelroutes. Je wandelt door polders en langs dijken over de borders van het Markermeer, en ervaar je de rust en de weidsheid van het landschap op een prachtige grasbaan: je kunt echt “in” het landschap zijn.

Praktische informatie

Het dorp Schellinkhout ligt vrijwel tegen Hoorn aan.

We starten om 11.30 u vanuit uitspanning Oase, Dorpsweg 146A te Schellinkhout (vlak bij bushalte Godvliet); de Oase is geopend vanaf 11.00 u.

Schellinkhout is per bus bereikbaar vanaf Hoorn NS (bus 412, 1x/u). Kom je met de auto? Er is een grote parkeerplaats buitendijks bij het Strandje van Schellinkhout (surfstrand). Ga daarvandaan langs de kerk en rechtsaf op de Dorpsweg naar de Oase (ca 300 m).

De wandeling is ca 11 km lang, en kan gemakkelijk worden ingekort tot ca 8 km. Grotendeels onverhard, bij nat weer kunnen delen modderig zijn. Onderweg is er geen horeca, neem je eigen lunch en drinken mee.

Deelnemen: aanmelden bij Peter Oosterling (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06-10639471) of Johan Zutt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Geef daarbij je telefoonnr op voor eventuele last-minute wijzigingen.

Routekaart                                                                                                         

TV WR055 kaart

Nr’s: wandelknooppunten

B: bushalte

P: parkeerplaats

Gedetailleerde kaart: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=3562221

 Partners

01 Wandelnet CMYK Rood drukwerk

Bezoek hier de website

 

 

logo gegarandeerd onregelmatig met pay off


Bezoek hier de website  

 

 

 

 

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet