Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 
TeVoet Jubileumroutes


In 2020 bestaat TeVoet 25 jaar, iets om niet aan voorbij te lopen. Jubileumfestiviteiten zaten er vanwege de pandemie niet in. Michiel van Mourik Broekman bedacht een alternatief: de Jubileumactie. Samen één groot wandelcadeau maken van en voor de leden van TeVoet. Deze actie maakt onze gezamenlijke passie voor onverhard wandelen zichtbaar. De groeiende verzameling Jubileumroutes nodigt uit om in kleine groepjes wandelend het jubileum te vieren. 

 

woensdag, 31 maart 2021 00:12

Jubileumroute 17 Ommetje De Bilt (U)

Dit ommetje is de favoriete lunchwandeling van Ineke Thierauf. 

TV JR17 foto1Dit prachtige landgoed ligt op steenworp afstand van de Uithof. Vanuit het Universitair Medisch Centrum Utrecht of het Wilhelmina Kinderziekenhuis is het in de lunchpauze goed te bereiken. Ineke heeft er heel wat pauzes doorgebracht. 
Maar ook als je in Utrecht of Zeist bent en een uurtje over hebt is hier in elk seizoen een prachtige rondwandeling mogelijk. 

TV JR17 foto2

Op het terrein zijn twee rondjes uitgezet: het Parkpad, het westelijke rondje, rood gemarkeerd en ongeveer 1 km lang, en het Melkspoor, geel gemarkeerd, 1,5 km. Maar je kunt ze ook combineren tot een wat langere wandeling. 

Op de website van Utrechts Landschap staat deze toelichting: “Op landgoed Oostbroek wisselen loofbossen met oude bomen, moeras, een boomgaard met oude fruitrassen, een kloostertuin en graslanden elkaar af. De graslanden worden deels begraasd door koeien (lakenvelders) en deels gemaaid. Door de variatie komen er veel planten- diersoorten voor. Vooral het aantal vogelsoorten is opmerkelijk: zoals verschillende soorten spechten en mezen, boomkruiper, boomklever, ijsvogel, dodaars, buizerd en havik. In elk seizoen heeft het landgoed veel te bieden. In het voorjaar kleurt het landgoed spectaculair wit met duizenden bloeiende  sneeuwklokjes.”  
Vooral op het herstelde stuk van de loop van de Kromme Rijn is veel te zien.

TV JR17 kaartPraktische informatie

De lengte van de route is afhankelijk van de gekozen route. 

Startpunt: Bunnikseweg 39, 3732 HV De Bilt. Er is parkeergelegenheid.

OV: Bus of sneltram naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De route naar het landgoed is op de kaart gestippeld.

Honden: op het Parkpad aangelijnd toegestaan, op het Melkspoor niet.

Kaart: Rood is verhard, blauw is onverhard. Gestippeld: de aanlooproute vanaf het OV. Voor een printbare kaart klik hier.

Horeca: Het Winkeltje van Oostbroek is geopend dinsdag t/m vrijdag van 12u30 - 15u30 en op zaterdag en zondag van 11u tot 16u30.

Opmerkingen over de route graag melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet