Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 
TeVoet Jubileumroutes


In 2020 bestaat TeVoet 25 jaar, iets om niet aan voorbij te lopen. Jubileumfestiviteiten zaten er vanwege de pandemie niet in. Michiel van Mourik Broekman bedacht een alternatief: de Jubileumactie. Samen één groot wandelcadeau maken van en voor de leden van TeVoet. Deze actie maakt onze gezamenlijke passie voor onverhard wandelen zichtbaar. De groeiende verzameling Jubileumroutes nodigt uit om in kleine groepjes wandelend het jubileum te vieren. 

 

vrijdag, 26 februari 2021 23:19

Jubileumroute 14 Woerden (U)

Deze wandeling is gemaakt en aangeboden door Fred Triep. Het is één van Fred’s favoriete wandelingen, omdat je door echt veenweidegebied met koeien loopt. 

TV JR14 brediusparkTV JR14 grechtkadeHij leidt je eerst door het stadscentrum van Woerden met het stadpark Bredius en voert je door de weilanden ten noorden van Woerden. Je passeert het schattige dorpje Kamerik. En daarna loop je een heel stuk over de grasdijk langs de mooie rivier de Grecht. 

TV JR14 foto 3

Fred is heel vertrouwd met dit gebied en heeft het in zijn hart gesloten. Hij heeft hier alle wandelingen nagelopen voor het wandelnetwerk van de Provincie Utrecht (een project van TeVoet Utrecht met de provincie). Hij heeft hier meegeholpen aan het wandelknooppuntnetwerk. En hij heeft met Ineke Thierauff en Bertie Schonk in dit gebied ook de Oude Hollandse Waterlinie gemarkeerd.

Deze TeVoet Jubileumroute heeft Fred gemaakt naar aanleiding van het 20-jarig jubileum. Ze is nog steeds mooi en interessant. Meer foto's en informatie over de jubileumroute is te vinden op de wandelwebsite van Fred.

Al vrij snel kom je in het stadspark Landgoed Bredius, een paradijs in de stad. Na een wandeling door de wei kom je bij Boerderij de Boerinn. Dit is naast een producerend zuivelbedrijf een bruisende recreatieboerderij. Daarna wandel je verder door het weidegebied en kom je door het mooie dorpje Kamerik. Over de grasdijk naast het riviertje de Grecht loop je terug naar Woerden. Het oude centrum is zeker een klein omweggetje waard.

TV JR14 kaartPraktische informatie

De route is 17 km (grote ronde) of 9 - 10 km (via alternatief 2) waarvan 55 % onverhard.
Schoeisel:
stevige schoenen zijn noodzakelijk voor het traject over de grasdijk.

Honden: Honden zijn niet welkom op deze wandeling.
Broedseizoen: Tijdens het broedseizoen ( 1 mrt tot 15 juni) is deze wandeling niet te lopen: zowel het Lignepad als de grasdijk langs de Grecht zijn dan gesloten. 

Kaart: Rood is verhard, blauw is onverhard. Inzoombare kaarten en GPX-tracks zijn te vinden via afstandmeten en Routeyou

Downloads: Routebeschrijving met routekaartjeen knooppuntenlijn klik hier. GPX-track klik hier (na downloaden eerst uitpakken).

Knooppuntenlijn: 87 - 89 - 46 - 48 - 21 - 28 - 27 - 24 - 26 - 16 - 69 - 70 - 71 - 23 - 18 - 17 - 99 - 35 - 94 - 34 - 36 - 47 - 32 - 37 - 46 - 89 - 87

Start- en eindpunt: De route wordt beschreven vanaf station Woerden.
Je kunt ook starten bij Boerderij de Boerinn, Mijzijde 6, 3471 GM Kamerik. Daar kan geparkeerd worden.

Horeca: in het centrum van Woerden en bij de boerderij De Boerinn.

Opmerkingen over de route graag melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet