Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 
TeVoet Jubileumroutes


In 2020 bestaat TeVoet 25 jaar, iets om niet aan voorbij te lopen. Jubileumfestiviteiten zaten er vanwege de pandemie niet in. Michiel van Mourik Broekman bedacht een alternatief: de Jubileumactie. Samen één groot wandelcadeau maken van en voor de leden van TeVoet. Deze actie maakt onze gezamenlijke passie voor onverhard wandelen zichtbaar. De groeiende verzameling Jubileumroutes nodigt uit om in kleine groepjes wandelend het jubileum te vieren. 

 

vrijdag, 26 februari 2021 23:19

Jubileumroute 13 Salland (O)

Dit is de favoriete wandeling van Harry Uitermark: een rondwandeling vanaf station Deventer. De route is 17 km lang en voor 65% onverhard. Kortere varianten zijn mogelijk.

TV JR13 foto1 sDe wandeling bevat alle elementen die Salland te bieden heeft: IJssel, uiterwaarden, landgoederen, bossen. Mooi in alle seizoenen. In het voorjaar/voorzomer bloeien de rododendrons en meidoorn.

Onderweg zijn er diverse interessante monumenten en aantrekkelijke pauzeplekken. 

Een uitvoerige beschrijving is te vinden in Lopend Vuur van april 2021.  

TV JR13 foto2 aangep2

De wandeling gaat eerst door twee stadsparken: het Oude Plantsoen en het Nieuwe Plantsoen. Daarna worden twee landgoederen aangedaan: Nieuw Rande en De Haere. De terugtocht gaat langs de IJssel via de uiterwaarden waar een moderne boerderij de Natuurderij is gelegen. Een bezoek aan Deventer als afsluiting maakt de dag compleet.

Zin in een lange-afstand-wandeling langs de grenzen van Overijssel?
Harry Uitermark is een fervent wandelaar. Hij maakt en begeleidt ook wandelingen voor DeWandelsite.nl
Naar aanleiding van het boek Grensgang; een historische reis langs de randen van Overijssel van Jan ten Hove, een uitgave van De IJsselacademie uit 2012. Het inspireerde hem om een wandelroute langs de 424 kilometer lange provinciegrens te ontwikkelen: dagtochten van 18-20 km, dertig etappes, samen goed voor 522 km. 

De route is te zien en te downloaden op https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?ll=52.4851401177348%2C6.425256600000013&z=9&mid=1AYDoUPBG72M6lbUNuivo8AJdmuvCJRqs

TV JR13 kaart websitePraktische informatie

De route is 17 km lang waarvan 65 % onverhard.

Terrein: het terrein is vlak, en in alle seizoenen te belopen. 

Honden zijn verboden. Er zijn geen broedseizoen-beperkingen.

Kaart: Rood is verhard, blauw is onverhard. Inzoombare kaarten en GPX-tracks zijn te vinden via afstandmeten en Routeyou
Downloads: Printbaar routekaartje klik hier. GPX-track klik hier (na downloaden eerst uitpakken).

Startpunt en eindpunt: NS-station Deventer. 
Als 17 km je te veel is, kun je er voor kiezen niet de lus naar landgoed De Haere te lopen. Je kunt ook eerst met de bus naar De Haere gaan (lijn 161 van RRReis, halte Boskamp, Hengforderweg, niet in het weekend) en dan via de landgoederen en de oever van de IJssel terug  naar Deventer lopen.

Horeca op een rij: direct bij de start: Mees (op het Vogeleiland), op het verste punt De Haere (bij het keerpunt) en halverwege daartussen Gaia. 

Opmerkingen over de route graag melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet