Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 
TeVoet Jubileumroutes


In 2020 bestaat TeVoet 25 jaar, iets om niet aan voorbij te lopen. Jubileumfestiviteiten zaten er vanwege de pandemie niet in. Michiel van Mourik Broekman bedacht een alternatief: de Jubileumactie. Samen één groot wandelcadeau maken van en voor de leden van TeVoet. Deze actie maakt onze gezamenlijke passie voor onverhard wandelen zichtbaar. De groeiende verzameling Jubileumroutes nodigt uit om in kleine groepjes wandelend het jubileum te vieren. 

 

zondag, 06 december 2020 23:16

Jubileumroute 09: Reeuwijkse Plassen (ZH)

De favoriet van Harm Bodewes: een wandeling door een rustig deel van de Reeuwijkse Plassen en het achterliggende polderland tot aan de Enkele Wiericke .

TV JR09 foto1bew

"Dit is één van de mooiste wandelingen in het Zuid-Hollandse polder/plassengebied. Vooral aan het einde van de middag en 's avonds lopen we hier graag."

TV JR09 foto2bew

Er is veel te zien onderweg: de Poort van Heerlijkheid Wiltenburg  (voor knp 11), en de Steinse Hoeve (bij knp 77) waar je een kijkje mag nemen in de stal.
De Prinsendijk, met de Oukoopse Molen, is onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie.
En natuurlijk vogels, heel veel vogels. Verder is de strook tussen Lecksdijk en de Surfplas beschermd i.v.m. ringslangen.

Onderweg kun je ook volop genieten van prachtige uitzichten, zeker bij ondergaande zon, over de plassen (vanaf de Kippenkade) en over de polder (vanaf de Prinsendijk). 

TV JR09 kaart def KleinPraktische informatie

De rondwandeling is 12 km lang en ongeveer 50% onverhard. Je moet regelmatig over een hekje klimmen, en soms is er vee in de wei. 
Honden kun je beter niet meenemen i.v.m. de weidevogels, het vee, en de fietsers.

Verharde wegen: dit zijn relatief rustige wegen, behalve in het weekend bij mooi weer. De Nieuwbroeksedijk, Hortemansdijk en Lecksdijk kunnen dan druk zijn met auto's en fietsers. Deze wegen zijn samen met Oukoopsedijk en Bosmankade verhard met autoverkeer. Het Wierickepad kan een druk fietspad zijn.

Kaart: Rood is verhard, blauw is onverhard.  Voor print van dit kaartje klik hier. Inzoombare kaarten en GPX-tracks zijn te vinden via afstandmeten en Routeyou.
Downloads: Routebeschrijving klik hier. Printbaar routekaartje klik hier. GPX-track klik hier (na downloaden eerst uitpakken). 

Start- en eindpunt: Bij knooppunt 44 (Twaalfmorgen, Reeuwijk). Hier is ook een kleine parkeerplaats. Alternatief: in Driebruggen, met een aanloop van ca 1 km heen en terug. Driebruggen is gemakkelijk bereikbaar vanaf de A12.
Met openbaar vervoer is de route niet bereikbaar.

Horeca: Geen, maar bij mooi weer staat Mario vaak met zijn ijscokar bij knp 16.

Opmerkingen over de route graag melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet