Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 
TeVoet Jubileumroutes


In 2020 bestaat TeVoet 25 jaar, iets om niet aan voorbij te lopen. Jubileumfestiviteiten zaten er vanwege de pandemie niet in. Michiel van Mourik Broekman bedacht een alternatief: de Jubileumactie. Samen één groot wandelcadeau maken van en voor de leden van TeVoet. Deze actie maakt onze gezamenlijke passie voor onverhard wandelen zichtbaar. De groeiende verzameling Jubileumroutes nodigt uit om in kleine groepjes wandelend het jubileum te vieren. 

 

zondag, 06 december 2020 23:10

Jubileumroute 08: Hijkerveld (DR)

Deze wandelroute van het Drents Landschap over Landgoed Hooghalen en het Hijkerveld is de favoriete wandeling van Ettjen Modderman.

TV JR08 foto2bew Middel

Ettjen: "Ik ben veel in Ierland geweest o.a. met een reis o.l.v. Matthijs Schouten “red de Ierse Venen”. Hij beloofde de groep een wandeling door het veen naar de mooiste lijsterbes van de wereld. Het is er tot mijn verdriet niet van gekomen. Enkele jaren later werkte ik in Drenthe. Bij een wandeling over het Hijkerveld kreeg ik dat Ierlandgevoel terug en kijk! Daar stond een prachtige, eenzame lijsterbes. Kreeg ik toch nog mijn beloofde boom te zien."

TV JR08 foto1bew

Deze wandeling door bos en heide is spannend, omdat je begint met even afzien op een fietspad; wèl door een prachtig stuk met grafheuvels. Vervolgens moet je ook nog door een saai productiebos. Maar dan is de weidsheid van de heide (met schapen) daarna des te verrassender.

TV JR08 kaart2Praktische informatie

De rondwandeling is 7 km lang en ongeveer 65% onverhard.
Dit is een route van het Drents Landschap. Paaltjes met paarse koppen wijzen de weg door Landgoed Hooghalen en het Hijkerveld.
In natte tijd zijn waterdichte schoenen of laarzen onmisbaar. Een deel van de paden is ontoegankelijk voor invalidenwagens en kinderwagens.
Honden zijn niet toegestaan vanwege het vee.

Kaart: Rood is verhard, blauw is onverhard. Inzoombare kaarten en GPX-tracks zijn te vinden via afstandmeten en Routeyou.
Downloads: printbaar routekaartje klik hier. GPX-track klik hier (na downloaden eerst uitpakken).

Start- en eindpunt: parkeerplaats bij de Hijkerweg, rechts langs de weg Hooghalen/Hijken.
Openbaar vervoer: Vanaf NS-station Assen bus naar Hooghalen, uitstappen in het centrum, dan 2,5 km lopen naar het startpunt.

Horeca: geen.

Opmerkingen over de route graag melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet