Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

woensdag, 15 augustus 2018 00:52

Wandelnieuws 12

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Voor oudere Wandelnieuws-berichten: zie onder Nieuws.
Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Deze keer aandacht voor het openingsweekend van de Marker Wadden, een nieuwe wandelgids en een vernieuwde wandelgids, een uitnodiging voor een informatieve (wandel- en vaar-)ochtend in Medemblik, en tips voor meer "personalized' strikken van je (wandel)schoenveters.

- In het Markermeer zijn Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat hard aan het werk om er een natuurgebied, de Marker Wadden, te ontwikkelen, bestaande uit een eilandengroep. Op 8 en 9 september is het openingsweekend van het eerste eiland. Dan is het voor het eerst mogelijk hier een kijkje te gaan nemen. Je kunt er met een eigen boot heen, maar er varen die dagen ook veerboten vanuit de Bataviahaven (Lelystad). Je moet hiervoor wel een ticket reserveren. Op het eiland-in-ontwikkeling zijn wandelpaden en vlonderpaden. Voor meer informatie over het openingsweekend klik hier, en over de Marker Wadden klik hier.

- Door Rover (Reizigersvereniging Openbaar VERvoer) is de wandelgids Op Verkenning uitgebracht, met 40 wandelroutes die beginnen en eindigen bij een OV-halte (trein of bus). Een van de auteurs is een TeVoeter: Gerda Spaander. Interessant voor TeVoeters gezien de lengte (10- 24 km), veel lijnwandelroutes, 2 2-daagse routes, en bij alle routes wordt het % onverhard vermeld (bij de helft meer dan 50%). Voor meer informatie: zie het Nieuwsbericht van 13 augustus (staat hieronder), en de voorbeeldroute bij <Wandelroutes><TeVoet wandelroutes><TeVoet wandelroute 004 Gelderse Poort.

- De vernieuwde gids van het Grote Rivierenpad (LAW6) is in aantocht. Om deze nu al met korting te reserveren klik hier.

- Op vrijdagochtend 7 september viert het Recreatieschap Westfriesland in Medemblik haar 45ste verjaardag met de jaarlijkse dag RecreActief Westfriesland. Met een feestelijk programma bestaande uit o.a. een ontbijt, korte wandelingen (2x 20 min), lezing en boottocht naar kasteel Radboud. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

- En heb je wel eens last van je voeten na een wandeling? Misschien valt daar met anders strikken van je veters wat aan te doen en heb je wat aan de tips en trics (met uitleg) van de website dresscode.nl. En als je een overzichtje wilt printen voor in je schoenenkast klik hier.

 

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet