Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

vrijdag, 01 juni 2018 12:58

Wandelnieuws 9

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Voor oudere Wandelnieuws-berichten: zie onder Nieuws.
Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Nu de zomer echt is aangebroken wat tips om te wandelen 'aan het water': in het nieuwe Rivierpark Maasvallei en rond het Haringvliet. En een paar sites voor inspiratie en informatie.

- De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de Maas in Limburg in het kader van het project Ruimte voor de rivier. De Maas heeft nu weer de vrije loop, met brede natuurlijke oevers. Er kan volop gestruind worden, en er worden ook veel excursies georganiseerd. Aan beide zijden van de Maas liggen mooie dorpen. Meer informatie is te vinden op de website van Rivierpark Maasvallei. Aan de Belgische zijde loopt een LAW van 52 km, van Thorn naar Rekum. Meer informatie te vinden op de belgische website wandeleninlimburg.be  

- Met ingang van 2 juni vaart de Waterbus vanuit Rotterdam weer naar het Haringvliet. Er zijn diverse op- en afstapplaatsen, oa het natuureiland Tiengemeten. Voor informatie over het Haringvliet klik hier. Informatie over wandelroutes en andere activiteiten zijn te vinden op de interactieve kaart van het gebied. Hierop is ook de vaarroute te zien.

- In de maand juni zijn ook de tuinen vaak op zijn mooist en zijn er overal Open Tuinen Dagen. Misschien een idee om een tuin op te nemen in je wandeling. Voor een overzicht van de opentuinendagen klik hier 

- En tijdens de speurtocht op internet kwam ik nog een paar sites tegen met wandelingen rond de Nieuwe Hollandse Waterlinie (klik op <filters>, <wandelen> en <activeer filters>) en de Forten (onder Routes kun je wandelroutes selecteren). Ook altijd geschikt als startpunt van een wandeling. Beide sites bevatten ook veel achtergrondinformatie. Veel wandelplezier!

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet