Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

donderdag, 01 maart 2018 00:27

Wandelnieuws 3

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Deze keer: wandelingen in de Beemster, de Gelderse Vallei/Grebbeberg en Het Twiske. En dit hele jaar extra aandacht voor Friesland. Niet alleen is Leeuwarden culturele hoofdstad 2018, maar je kunt er ook geweldig wandelen. Dit keer de opening van het Afsluitdijk Wadden Center, en een bijzondere vaar/wandelexcursie vanuit Ossenzijl door de Weerribben.

- Wandeling door de Beemster op 11 maart vanuit Les Deux Ponts, Oudendijk (NH) over het nieuwe weilandpad  o.l.v. Theo Neefjes, IVN-gids. Voor meer info klik hier.

- Het NIVON Leiden organiseert wandelingen op 11 maart (Grebbelinie en Gelderse Vallei, 20 km) en op 28 maart (Trage Tocht door Het Twiske vanuit Landsmeer, 15 km). Wie zin heeft kan mee. Voor meer info klik hier.

- Dit jaar is Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa. Een extra goede reden voor niet-friezen om er een kijkje te gaan nemen. Er is veel te beleven, zeker ook voor TeVoeters. Daarom deze zomer extra aandacht voor wandelen in Friesland. Vanaf morgen is de gids van het nieuwe streekpad Noardlike Fryske Wâlden te koop. 

- Er gebeurt veel interessants rond de Afsluitdijk, die helemaal 'op de schop' gaat. Hopelijk komt er ook een mooi (onverhard) wandelpad! Op 24/25 maart wordt het Afsluitdijk Wadden Center geopend en zijn er dat weekend allerlei feestelijke activiteiten (aanmelden nodig).

- Op 24 en 25 maart wordt er een bijzondere vaar/wandelexcursie door de Weerribben georganiseerd door Tiemen Vaartjes i.s.m. Staatsbosbeheer vanuit Ossenzijl (Fr). Na een vaartocht volgt een wandeling van 10 km o.l.v. een kooiker, diep het natuurgebied in waar je normaal niet komen mag. Meer info op de site van Tiemen Vaartjes of de site van Buitencentrum Weerribben. Aanmelden noodzakelijk. 

 

 

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet