• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Opening Duivenvoordse Polderpad

Uitnodiging opening Duivenvoordse Polderpad vormt start realisatie wandelknooppunten netwerk in Duin Horst & Weide

De wethouders Marcel Houtzager (Leidschendam-Voorburg), Bart de Beer (Voorschoten) en Leendert de Lange (Wassenaar) nemen het Duivenvoordse Polderpad op dinsdag  11 maart om 16.00 uur feestelijk in  gebruik. Ook wordt op dat moment  het eerste knooppunt uit het wandelnetwerk Duin Horst & Weide geplaatst. Dit is een  belangrijke stap in het verbeteren van de beleefbaarheid van natuur en landschap in de regio Den Haag -Leiden. U bent van harte uit genodigd om dit heugelijke moment bij te wonen.

De gemeenten Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar hebben het initiatief genomen om samen met andere overheden, ondernemers en maatschappelijke organisaties een ambitieus uitvoeringsprogramma voor Duin Horst & Weide op te stellen. Het versterken van recreatieve verbindingen is hierbij een belangrijke ambitie.

Aantrekkelijke wandelroute
Het Duivenvoordse Polderpad dat door de gemeenten met steun van provincie Zuid-Holland, Stadsgewest Haaglanden en Holland-Rijnland is gerealiseerd, is een goed voorbeeld van een aantrekkelijke wandelroute die de mogelijkheden voor recreatie in het gebied versterkt zonder natuur- en/of agrarische belangen te schaden.

Samenhangend recreatief netwerk
Het wandelknooppuntennetwerk Duin Horst & Weide verbindt afzonderlijke, reeds bestaande wandelroutes door Duin Horst & Weide tot een samenhangend recreatief netwerk.  Dit netwerk, dat onderdeel is van het provinciaal wandelroutenetwerk, stelt wandelaars in staat om zelf hun route in het gebied samen te stellen. Van een kort ommetje tot een stevige wandeling. Het netwerk is mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland.

Waarden en kwaliteiten
Tijdens de opening wordt  het belang van beide projecten binnen Duin Horst & Weide toegelicht. Daarnaast worden tijdens een korte wandeling over het Duivenvoordse Polderpad de waarden en kwaliteiten van de omgeving door gebiedsexperts worden geduid.

Ten slotte
Het programma voor de openingsbijeenkomst vindt u op de achterzijde van deze uitnodiging. Wij hopen u op 11 maart te mogen verwelkomen!

Met vriendelijke groet,

Marcel Houtzager, Bart de Beer en  Leendert de Lange

Programma opening

16.00 uur  Welkom.
Wethouders Houtzager, de Beer en de Lange geven toelichting op belang Duivenvoordse Polderpad en Wandelknooppuntennetwerk
16.15 uur Symbolische opening door het slaan 1e Wandelknooppunt
16.20 uur Wandeling* over het Duivenvoordse Polderpad
Tijdens de wandeling zal gebiedsexpert Ed de Meijer van de Agrarische natuurvereniging Santvoorde  de landschappelijke, cultuurhistorische en ecologische waarden en kwaliteiten van de omgeving toelichten
16.40 uur High Tea bij de entree van het wandelpad
17.00 uur   Sluiting


*Het Duivenvoordse Polderpad is een onverhard natuurlijk pad dat goed past in de omgeving. Wij adviseren u stevige wandelschoenen aan te trekken en een paraplu mee te nemen als het regent.
 
Route beschrijving:

Het Duivenvoords Polderpad loopt in de berm van de Horst en Voordelaan (na het tunneltje onder het spoor door, komend vanuit Voorschoten) en de Raaphorstlaan