• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Kraamvrouwenpad geopend

Rond de 70 deelnemers trotseerden de regen in de eerste uren om samen het Kraamvrouwenpad en de Bergvlietkade in te wandelen. Er startten wandelaars uit Haastrecht, Stolwijk en Vlist.

In Vlist werden de routes officieel geopend door de werkgroep Ommetjes van de gemeente Vlist. In deze werkgroep heeft de vereniging TeVoet een belangrijke bijdrage geleverd door de inbreng van Eeffien Huizing en Peter Both.

Er was erwtensoep voor de wandelaars en een mooie folder van de gemeente Vlist met kaartje met de nieuwe en bestaande wandelwegen. Daarnaast gaf de polder dichter Corie Grootendorst ons een mooi gedicht over het Kraamvrouwenpad.

In zijn toespraak memoreerde de voorzitter van de werkgroep Ommetjes wat er allemaal moest gebeuren in de zeven jaar voordat de Bergvlietkade opengesteld kon worden. Met één eigenaar van de kade kon geen overeenstemming worden bereikt. Hier is een vlonderpad over de Bergvliet gemaakt om toch verder te kunnen lopen. Een creatieve en leuke oplossing!

Op de terugweg naar Haastrecht kregen de wandelaars nog een mooie uitleg over de werking van de molen in Haastrecht en over de plannen die er zijn om de molen ook weer water te laten wegmalen in de Hoge Boezem. Dit dankzij de vertegenwoordiger van het Zuid-Hollands Landschap die de excursie mede begeleidde.

In het april nummer van het blad Lopend Vuur komen we uitgebreid terug op de nieuwe wandelmogelijkheden in Vlist. Ook een van de jubileumwandelingen van TeVoet zal over deze nieuwe paden gaan.