• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Zuid Hollands Lanschap zet wandelaar op het verkeerde been

Zuid Hollands Landschap zet wandelaar op verkeerde been

Gebied Luistenbuul weer afgesloten

Het Zuid Hollands Landschap heeft vorig jaar een aktie gehouden om geld in te zamelen voor aankoop van het gebied Luistenbuul.

In de promotiefilm vertelt René Garskamp van het Zuid Hollands Landschap over de schoonheid van het gebied en nodigt iedereen uit om na aankoop te struinen langs de rivier en langs de meidoornhagen. Zie  https://www.youtube.com/watch?v=ryh5yP022q0


Het aankoopbedrag wordt ingezameld. In het blad voor de donateurs van het Zuid Hollands Landschap wordt het gebied beschreven met een kaartje van de struinroute en een link, waar de beschrijving van de route staat. Er is overleg tussen het projectbureau wandelroutenetwerk en het Zuid Hollands Landschap om de route op te nemen in het wandelroutenetwerk Alblasserwaard Vijfheerenlanden.

Tot zover prima. Gevers zullen mede vanuit het vooruitzicht van deze openstelling geld hebben gedoneerd.

 

Route is afgesloten!


 

                    dit mag niet meer......

 

Ineens wordt de struinroute van de website gehaald. Er wordt een nieuwe route gemaakt, waar je op de dijk moet lopen en dus het gebied alleen van ver kan zien. Dit alles zonder enige uitleg naar het waarom.
We deden navraag: Zuid Hollands Landschap heeft e.e.a. niet goed afgestemd met andere eigenaren en pachters in het gebied en sluit de struinroute weer af.

De wandelaar die hiervoor geld heeft gegeven, blijft met een kater achter.