• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

4 kilometer wandelpad schoon maken in de Biesbosch

Zaterdag 8 november helpen leden van TeVoet  vier km wandelpad ‘schoon’ te maken in de Biesbosch

Polder Stededijk is een prachtig eiland gelegen in het Dordtse deel van de Biesbosch. Een voormalige afvalstortplaats, die is afgedekt met schone grond. De polder ligt er al een aantal jaren onaangeroerd bij. De natuur heeft er weer volledig de overhand genomen. De gemeente Dordrecht heeft de polder voor € 1,- gekocht om er een nieuwe toekomst  als natuur- en recreatiegebied aan te geven. De kade rond polder Stededijk wordt een wandelpad.  Nu nog wordt de doorgang over de kade versperd door boomtakken, struiken en hoog gras.

Zaterdag 8 november stapt om 10 uur een groep vrijwilligers van TeVoet bij Biesboschcentrum Dordrecht (Baanhoekweg 53  Dordrecht) op de boot naar polder Stededijk. Daar gaan ze onder begeleiding van medewerkers van Parkschap  Nationaal Park De Biesbosch en Staatsbosbeheer de hele dag snoeien en opruimen.

 

Het doel is om aan het einde van de dag4 km nieuw wandelpad ‘schoon’ en beloopbaar op te leveren. Wil je meehelpen met deze schoonmaakactie? Meld je dan aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TeVoet,  vereniging van wandelaars, viert dit jaar haar 20 jarig jubileum. Met deze actie biedt  TeVoet de wandelaars van Nederland een blijvend cadeau: een schone start van een nieuw wandelpad!

Kijk voor achtergrondinformatie over deze actie  in eerdere berichten op www.tevoet.nl  over Stededijk.