• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Vliegende wandelpaden in Delfland

  

Vliegende wandelpaden in Delfland

 

 

 Wat gaan we doen deze zomer?

Met de (klein)kinderen wandelen over boerenland!

De Agrarische Natuurvereniging Vockestaert heeft in samenwerking met Stichting Groenfonds Midden-Delfland, Omgevingsfonds Midden-Delfland, Fonds 1818, Fonds Schiedam Vlaardingen eo, de Midden-Delfland Vereniging en de RABO Streekrekening drie nieuwe routes uitgezet in de buurt van het Abswoudsebos, Schipluiden en Maasland.

In de routes zitten nieuwe paden die in het kader van de compensatiegelden voor de aanleg van de A4, in samenwerking met GZH en het Recreatieschap Midden-Delfland zijn verwezenlijkt. Daarnaast is het in deze periode ook toegestaan over bepaalde percelen boerenland te wandelen dankzij het project Vliegende Wandelpaden van Vockestaert.

Geniet onderweg van het unieke polderlandschap met bijzondere planten en weidevogels en van het speciaal gedurende de periode vrijdag 15 augustus 2014 tot en met dinsdag 30 september 2014 opengestelde boerenland. Let wel op: door het “vliegend” karakter van de paden kan het door veranderende omstandigheden in het weiland zo zijn dat routes enigszins worden aangepast. Kijk daarom voordat u de wandeling gaat maken altijd even op de website of er misschien iets veranderd is!

Route Schipluiden-Dorppolder 10 km Start: Schipluiden-Gemeentehuis 

Route Maasland, Vlietlanden 8 km Start: Maasland-Doelstraat

Route Abswoude 5 km Start: Delft-Tanthofdreef

 

Bij alle drie de startplaatsen is voldoende parkeergelegenheid voor de auto maar u kunt er natuurlijk ook gemakkelijk met de fiets komen. Voor elk van de routes is een beschrijving met kaart op te vragen via de website www.vockestaert.nl. Dit is mogelijk vanaf 13 augustus. Let op: alhoewel de grootste gedeelten vrij toegankelijk zijn, zijn enkele gedeeltes echt uitsluitend opengesteld in de genoemde periode. Ga daarom alleen langs deze routes in de speciale, boven genoemde, periode.

U kunt de wandelingen op basis van beschrijving en kaart eenvoudig zelfstandig lopen. Bij voldoende belangstelling organiseert de ANV Vockestaert op de volgende dagen ook begeleide wandelingen:

17 september 2014 om 9.30 uur: Schipluiden – Dorppolder 10 km

17 september 2014 om 13.30 uur: Abswoude – Mandjeskade 5 km

18 september 2014 om 9.30 uur: Maasland – Aalkeetbuiten 8 km

18 september 2014 om 13.30 uur: Schipluiden – Dorppolder 10 km

19 september 2014 om 9.30 uur: Abswoude – Mandjeskade 5 km

19 september 2014 om 13.30 uur: Maasland – Aalkeetbuiten 8 km

U kunt zich hiervoor aanmelden via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.