• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Wandelen in Vlist: folder met wandelmogelijkheden herdrukt

Wandelen in Vlist

Wandelend genieten van het oer-Hollandse poldergebied
De gemeente Vlist (de kernen Haastrecht, Stolwijk en Vlist) is een uniek stukje Nederland. De prachtige groene omgeving, de gezellige dorpskernen en de riviertjes de Vlist en de Hollandse IJssel vormen een unieke combinatie voor bewoners en bezoekers.
En wat is er leuker dan wandelend al het moois te ontdekken? Dankzij de vele (nieuwe) wandelpaden is het nu nog makkelijker om vanuit de drie dorpen een ommetje óf een lange wandeling te maken.


3e herdruk folder

Er is zoveel vraag naar de folder ‘Wandelen in Vlist’ dat een 3e herdruk gemaakt is. In de folder staan wandeltips, routes en paden in Haastrecht, Stolwijk en Vlist. In de herdruk staat ook het nieuwe wandelknooppuntennetwerk, gericht op onverhard wandelen. Net als het fietsknooppuntennetwerk werkt dit met nummers. Hiermee bepaalt de wandelaar zelf de route en lengte van de wandeling. De folder ‘Wandelen in Vlist’ is verkrijgbaar bij diverse informatiepunten in de kernen en te downloaden via www.vlistonderneemt.nl en www.gemeentevlist.nl > over Vlist > Sport en recreatie.

Bijzondere weidevogels

In de polders van Vlist broeden veel weidevogels. Hiervoor is rust nodig. Maar het broedseizoen (van 15 maart tot 15 juni) is ten einde en alle wandelpaden zijn weer vrij toegankelijk. Kom ook de bijzondere vogels spotten!

Wandelen met honden

Uiteraard zijn honden ook welkom op de wandelpaden, maar wel aan de lijn. Die lijn is nodig ter bescherming van loslopende dieren in de weilanden en ter voorkoming van de verspreiding van dierziekten. Wist u dat uitwerpselen van de hond de ziekte Neospora onder koeien kunnen verspreiden, waardoor koeien een doodgeboren kalf krijgen? Een grote schadepost voor boeren. Daarom zijn op het Kraamvrouwenpad en de Bergvlietsekade honden niet toegestaan.

Twee bijzondere wandelpaden

Het Kraamvrouwenpad is een boerenlandpad over particulier terrein en loopt van de Bergvlietsekade naar de West-Vlisterdijk. De Bergvlietsekade loopt van Natuurgebied Bilwijk naar het Geerpad. De Bergvlietsekade vormt de ruggengraat van Vlist, tussen de drie kernen. Door de opening van beide paden is het mogelijk om vanuit alle kernen een rondje te lopen. De Bergvlietsekade is een van de oudste onverharde kades in de Krimpenerwaard. Je beleeft er stilte, natuur en ruimte.

Wandelen in Vlist is genieten van het oer-Hollandse groene poldergebied. Ontdek in alle rust deze prachtige omgeving, lopend over onverharde paden, door weidse weilanden en langs het door knotwilgen omzoomde riviertje de Vlist. De gezellige dorpskernen Haastrecht, Stolwijk en Vlist zijn op een steenworp afstand met leuke horecagelegenheden en winkels.

Bezoek Vlist en ontdek dat er veel te zien en te beleven is. Van harte welkom!