• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Opening Plagroute op zaterdag 5 juli

Het Zuid-Hollands Landschap nodigt u uit voor de feestelijke opening van de vernieuwde Plagroute op zaterdag 5 juli om 10.00 uur. Burgemeester De Prieëlle van de gemeente Ouderkerk opent de wandelroute bij Schaapjeszijde 4, gelegen in Ouderkerk aan den IJssel.

De opening is ook geschikt voor ouders met kinderen. Er is een springkussen aanwezig, je kunt meedoen aan een klompenloop, de kunst van het schapendrijven bekijken en we gaan samen op ontdekkingstocht in de natuur. De gids neemt u mee door de weilanden, over smalle kades en houten bruggetjes. Onderweg geniet u van de weidevogels, bloemrijke graslanden en pauzeren we bij parkeerplaats De Nesse voor een lekker ijsje.

Verbeterde bereikbaarheid

De oude Plagroute is uitgebreid met een nieuw stuk waardoor je nu een avontuurlijke rondwandeling kunt maken van 8,5 of 3,5 kilometer. Ook is de bereikbaarheid van de route verbeterd door het aanleggen van parkeerplek De Nesse. Deze aanpassingen zijn mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.
Programma 5 juli

    10.00 uur Inloop en ontvangst met koffie en koek
    10.30 uur Welkomstwoord door M.R. Houtzagers, directeur ZHL
    10.40 uur Opening door Burgemeester De Prieëlle (gemeente Ouderkerk)
    10.50 uur Start Wandeling
    11.00 uur Versnapering bij parkeerplaats de Nesse + schapenhoeden
    11.20 uur Verder wandeling onder begeleiding van de gids
    12.00 uur Terugkomst
    12.30 uur Sluiting

De nieuwe routefolder met kaart is voor iedereen gratis beschikbaar tijdens de opening. U kunt deze na 5 juli ook downloaden vanaf onze website. Ga hiervoor naar: www.zhl.nl/plagroute.