• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Feestelijke opening Boerenlandpaden in Midden Delfland

Feestelijke opening Boerenpaden Midden-Delfland op zondag 6 juli

Op zondag 6 juli 2014 organiseert het Recreatieschap Midden-Delfland de feestelijke opening van vijf boerenpaden in Midden-Delfland. Van 11.00 tot 15.00 openen de boerderijen aan de boerenpaden hun deuren voor het publiek. Op elke boerderij is wat te doen en natuurlijk kan er gewandeld worden over de boerenpaden, die onderdeel zijn van een ommetje van zo'n vier à vijf kilometer. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Programma
Het programma van 6 juli is tot stand gekomen dankzij de medewerking van de boeren.

Activiteiten zijn o.a.:
- hooibalenparcours met de traptrekker;
- slootje springen, al dan niet met polsstok;
- puzzeltocht over het boerenerf;
- speurtocht over het boerenpad;
- uitleg over het fokken van het oer-Hollandse koeienras de Lakenfelders
- wandelen over de boerenpaden.

Bij de evenementenkalender is meer informatie te vinden over het programma, de adressen van de boeren en de folders met de beschrijving van de vijf ommetjes.

Vijf boerenpaden
Activiteiten en Evenementen > Evenementenkalender > Opening boerenpaden 6 juli 2014 - paaltje // boerenpad_bordje.jpg (179 K)De vijf boerenpaden liggen in de Ackerdijkse polder, de Holiërhoekse polder, de Foppenpolder, de Aalkeetbuitenpolder en de Duifpolder. Wandelaars zijn te gast bij de boer(in). Ze wandelen dwars door het boerenland en kunnen onderweg genieten van de koeien in de wei, de weidevogels en het weidse uitzicht. Klompgele bordjes geven de route door het boerenland aan.

De boerenpaden zijn in het broedseizoen (van 15 maart tot 15 juni) niet toegankelijk en honden zijn het hele jaar niet toegestaan. De boerenpaden sluiten aan op het wandelroutenetwerk dat volgend jaar in Midden-Delfland wordt gerealiseerd.

Samenwerking
Het recreatieschap Midden-Delfland heeft de boerenpaden gerealiseerd samen met zeven boeren, de agrarische natuurvereniging Vockestaert en het Hoogheemraadschap van Delfland. De boerenpaden zijn gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland en zijn onderdeel van het kwaliteitsprogramma 'Integrale ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS)'. Een gebiedsgericht programma dat zorgt voor de ontwikkeling van zeven km2 gebied inclusief de aanleg van een ingepaste A4 Delft-Schiedam.

Opening boerenpaden 6 juli 2014 - boerin Ineke