• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Nieuws

Routenetwerken Twente

Lancering nieuwe kaarten Routenetwerken Twente

Ongeveer 15 jaar geleden startte Regio Twente met de exploitatie van het Fiets-,
Wandel-, Paardrij-, Auto- en het Mountainbikenetwerk in Twente. Deze vijf netwerken worden samengevat in de entiteit Routenetwerken Twente (RNT).
Wat ooit begon met een aantal fietspaden, is nu uitgegroeid tot een grootschalig dynamisch traject van bijna 10.000 km aan verschillende routenetwerken.

Aan de routes in Twente werken, naast een vaste groep van drie medewerkers, ook honderden vrijwilligers, aan (vooral) realisatie en onderhoud van de routenetwerken.
De hoofddoelen van RNT staan centraal in alles wat team Routenetwerken Twente neerzet; het creëren van een beleving voor toeristen en recreanten, het stimuleren van de (vrijetijds-) economie in Twente en het motiveren van eigen inwoners op het gebied van beweging.

Op dit moment zijn er ongeveer 400 lopende projecten zoals ontwikkeling, onderhoud, innovatie, reconstructie en advisering. De Kwaliteitsimpuls Routenetwerken (KIR) is een bundeling van vele van deze projecten. KIR betreft het plan voor de versterking van de beleving en de promotie van de routenetwerken in Overijssel, hoofdzakelijk gericht op wandelen en fietsen, creëren van digitale belevenis en het opzetten van meer dan
100 Toeristische Informatiepunten (TIP).

Er bestond al een aantal jaren een groot gemis aan routekaarten in Twente. Vanwege het faillissement van Twents Bureau voor Toerisme betekende dit een onvermijdelijke reorganisatie van Routenetwerken Twente waardoor vertraging onontkomelijk was.
Eind 2014 is Routenetwerken Twente een samenwerking aangegaan met marketing- communicatiebureau diezit., waarin een vernieuwing van alle offline- en online middelen centraal stond. Vanaf dat moment zijn zij hard aan de slag gegaan met de doorontwikkeling van alle middelen, en daar zijn (Goede) vrijdag 14 april de eerste fysieke producten uitgerold.

Om tot de ideale routekaart te komen zijn meerdere bestaande binnen- en buitenlandse routekaarten geanalyseerd. Uit deze analyse bleek dat de routekaarten van Twente aan vernieuwing toe waren. “Tijdens het complete vernieuwingsproces van de routekaarten van Twente hebben wij opnieuw gekeken naar het formaat, de vouwwijze, de vormgeving, de fotografie en de papiersoort” aldus Bibi Engelbertink, marketing- communicatieadviseur bij diezit. “Wat geheel nieuw is in de routekaarten is het ‘magazine-gevoel’ en de personalisering. De routekaarten van Twente zijn niet meer alleen informatieve routekaarten, maar bieden echt een meerwaarde voor de eindgebruiker.”

“Wat ontzettend belangrijk is en wat wij overal uit willen dragen is eenheid. Alle offline- en online uitingen van Routenetwerken Twente moeten in lijn zijn, zodat synergie kan worden gecreëerd en onze gebruikers de Twentse routes maximaal kunnen beleven” aldus Han van den Heuvel (sr. Beleidsadviseur Routenetwerken Twente).

De routekaarten van het Fietsnetwerk, het Mountainbikenetwerk en het Paardrijnetwerk liggen klaar bij alle TTI’s in Twente (voorheen VVV’s). De wandelkaarten volgen zo snel mogelijk. De verkoopprijs van alle routekaarten is €4,95.

Beleef de buitengewone routenetwerken van Twente!

Lopend Vuur april 2017 verschenen

Blad Lopend Vuur april 2017 verschenen

 

Het april nummer van Lopend Vuur van onze vereniging TeVoet bevat o.a. de volgende artikelen;

-wandelroutenetwerk Utrecht vraagt vrijwilligers

-regio Zuid Holland van TeVoet activiteiten in 2016

-en wandelingen Rijn- en Veenstreek, Rijn - Waal- Pannerdens kanaal, Eijsden- Slenaken, Rondwandeling Zuidvelde en .......

 

Leden van de vereniging TeVoet krijgen het nummer gratis thuisgestuurd.

Wandelingen vanaf Abbenbroek

Wandelingen vanaf Abbenbroek op 30/4

 

In samenwerking met ‘Vereniging voor wandelaars Te Voet’, TOP-routenetwerken, Het Milieuhuis Nissewaard, Milieudefensie Nissewaard en Dorpshuis Abbenbroek, organiseert ‘Hans Hartmann wandelingen’ op zondag 30 april wandelingen en een excursie.

Deelnemers aan de wandelingen kunnen zondag 30 april tussen 10.30 en 15.00 uur starten vanaf de parkeerplaats naast het voormalige gemeentehuis, Gemeenlandsedijk Noord 26 3216 AG Abbenbroek.

Er zijn vier wandeltochten uitgezet; respectievelijk 4 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 8, 10 en 17 km. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een excursie o.l.v. Wim van den Hoonaard van IVN Voorne-Putten. Deze excursie begint om

14.00 uur vanuit Dorpshuis Abbenbroek (Kerkplein 7 3216 AK Abbenbroek).

Meedoen aan de wandelingen kost € 2,00 en € 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

De excursie wordt u in het kader van de ‘Mei Maand Milieu Maand Nissewaard’, kosteloos aangeboden.

Het sfeervolle Dorpshuis Abbenbroek, dat geëxploiteerd wordt door vrijwilligers, ligt op alle routes en is speciaal voor deelnemers geopend, de koffie staat hier klaar!

De wandelroutes voeren langs Abbenbroek en verder afhankelijk van de lengte, onder meer langs Bernisse, Holle Mare, Heenvliet en Geervliet.

Deze wandelingen zijn onderdeel van het programma van Mei Maand Milieu Maand Nissewaard 2017

Bereikbaarheid startpunt

Vanaf N218 (Groene Kruisweg), afslag Abbenbroek/ Zuidland, 1 km doorrijden tot rotonde. Op rotonde afslag Abbenbroek. Na 50 m bocht in weg naar links volgen en daarna voorbij bord bebouwde kom Abbenbroekvoorbij gebouw aan rechterzijde bij bord (i) rechtsaf naar beneden parkeerplaats

Meer informatie

Meer informatie kunt u zondag 30 april krijgen bij het startpunt.

U kunt ook contact opnemen met Hans Hartmann/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.