• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Nieuwsbrief Noord Holland september 2013

ACTIE RED DE OVERWEGEN!

De  actiewandeling tegen de door ProRail voorgenomen sluiting van de spoorwegovergangen bij het laantje van Alverna en naar het laantje naar Leyduin was een succes. Vooral veel bewoners  van de Heemsteedse Rivierenbuurt zagen hun ommetje bedreigd; aanleiding om op zaterdagochtend ondanks de dreigende buien mee te lopen. Het maakte de Gemeente Heemstede nog eens extra duidelijk, dat ze de sluitingsdrift van ProRail niet zo maar zijn gang kan laten gaan.

De actie is een tot stand gekomen in een prima samenwerking van Wandelnet en Fietsersbond. De Fietsers uit Heemstede en Haarlem hadden zelfs koffie voor de wandelaars bij zich. Wandeloverleg Noord-Holland – als plaatselijke vertegenwoordiger van Wandelnet – heeft veel werk verzet voor de actie (en voor het inspreken in commissie- en raadsvergaderingen). Deze actieve wandeloverleggers zijn wel allemaal leden van TeVoet.

WANDELNIEUWTJES  (met dank aan Jeroen Jacobse)

Provincie Utrecht, maar heel dichtbij: Abcoude: Winkeldijk, tussen het nieuwe fiets/voetgangerstunneltje onder A2 en de Horn is het weggetje onthard. Het is nu een  halfverhard fietspad.

Ook Provincie Utrecht: Wilnis, verbinding Veenkade-Gagelweg. Dat is nu nog fietspad en asfaltweg. Er is een nieuwe eigenaar gekomen die een uitspanning wil beginnen en ook wel in zou zijn voor een wandelverbinding door het land. (nieuws van Fred Triep))

BRUGGETJE NODIG? HEKJE GEWENST?

Soms zou een route zo mooi kunnen zijn, als er niet een of andere barrière dwars lag. Weet u een ommetje, dat juist goed  zou worden als er over die sloot een bruggetje lag, of bij dat weiland en overstaphekje? TeVoet wil elk jaar tenminste één barrière in een mogelijke route oplossen. Daarvoor is geld gereserveerd op de begroting. Meld uw voorstellen en wensen bij het bestuurssecretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

CONTACTPERSONEN

Er is een nieuwe contactpersoon. Bij Johan Zutt kunt u terecht als u in het noord-westelijk deel van West-Friesland, van den Helder over Wieringen tot Alkmaar, verstoringen van wandelroutes of een snood plan tegenkomt, maar ook als u en voorstel heeft voor uitbreiding van wandelmogelijkheden

 
 West-Friesland                       George Bésanger, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Noord-Kennemerland              Fred Triep, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Amstelland                            Jeroen Jacobse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Noordkop en Texel                 Vladimir Mars, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Amstel/Gooi/Vecht                 Renée v. d. Haar, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Waterland en Zeevang           Jan Papôt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 West-Friesland west               Johan Zutt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.