• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Wandeling van Santpoort Noord naar Overveen

NIVON Wandeling 25/10 naar Overveen

 

NS wandeling van Santpoort-Noord naar Overveen. 16 Km.

Via Landgoed Herenduin , Duin en Kruidberg, strand, en Kennemerduinen lopen we naar station Overveen over meestal onverharde, soms rulle zandpaden. Er zijn nogal wat hoogteverschillen. We lopen een stuk van het Nederlands Kustpad (deel van de Europese E9), en het Nationaal Park Zuid Kennemerland. Behalve de steeds wisselende stuivende duinen, de grote grazers, de typische duinvegetatie van zout- en windbestendige planten, de dennenbomen geplant om het zand vast te houden is er ook aantal historische elementen terug te vinden uit WO2, een tankgracht, gedenktekens voor aldaar gefusilleerde verzetsmensen, en een militaire begraafplaats.

Verzamelen om 09.20 uur in de hal van het Centraal Station Leiden.

Vertrek Leiden CS om 9.35 spoor 4B, richting Haarlem waar we om 10:01 overstappen op de sprinter richting Alkmaar. Aankomst in Santpoort 10:10 uur. Begeleiding Ruud Dresme. Voor informatie is hij te bereiken op telefoonnummer 06-42892249

Als je mee gaat op een van de wandelingen van het Wandelcafé Leiden,is een goede conditie en zijn stevige wandelschoenen aan te bevelen.

Omdat horeca niet overal aanwezig is , kan het geen kwaad om zelf voor wat eten en drinken te zorgen. Een OV chipkaart en een zitmatje en wat klein geld voor horeca mee nemen is ook verstandig. De deelname is gratis, je hoeft je meestal niet aan te melden, je betaalt je eigen vervoer, maar het meewandelen is geheel op eigen risico.

Het Wandelcafé Leiden c.q. het Nivon, heeft geen (enkele) verantwoording.

Zorg dat je op tijd bij de verzamelplek aanwezig bent.

Voor extra informatie bel de gids/begeleider, die bij de wandeling wordt vermeld.