• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Wandeling rond Den Helder

Nieuwsjaarwandeling 8 januari door oude en nieuwe natuur rond Den Helder

Landschap Noord-Holland daagt iedereen uit het nieuwe jaar sportief en gezond te beginnen. Op zondag 8 januari houdt het Landschap namelijk de inmiddels traditionele Nieuwjaarswandeling. Deelname is gratis.

Er zijn routes van 4, 8 en 19 kilometer. De start is vanaf de Helderse Vallei, De Helderse Vallei 9–11, 1783 DA Den Helder (parkeerplaats Donkere Duinen). De starttijden zijn van 10:00 tot 14:00 uur voor de 4 en 8 kilometer en van 10:00 tot 12:00 uur voor de 19 kilometer. De wandelaars worden uiterlijk om 16:30 uur terug verwacht bij de Helderse Vallei. Onderweg wordt warme chocomel mét en zónder slagroom uitgedeeld en men kan aan de medewerkers vragen stellen over de natuur langs de route.

De wandeling voert door oude en nieuwe natuur. Nieuwe natuur is bijvoorbeeld Mariëndal. Op het water zullen vast veel wintervogels te zien zijn. Ook gaat de route door het zogeheten PWN-Duin. Hier werd tot in de jaren tachtig drinkwater gewonnen. Nu is het in beheer bij Landschap Noord-Holland. Ook de Grafelijkheidsduinen zijn in de route opgenomen. Men krijgt een duidelijke plattegrond mee. Daarin is ook de routebeschrijving opgenomen met uitleg van wat er te zien is.

Dus wilt u het nieuwe jaar sportief en gezond beginnen, dan verwelkomt Landschap Noord-Holland u graag op 8 januari.