• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Wandelexpeditie De Weerribben op 25 en 26 maart 2017

Wandelexpeditie De Weerribben, anders dan anders

 

Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met rondvaartbedrijf Tiemen Vaartjes op zaterdag 25 en zondag 26 maart een wandelexpeditie voor liefhebbers van cultuur en natuur.

U begint de expeditie met een vaarexcursie in een overdekte platbodem rondvaartboot door De Weerribben. De schipper voert u mee door het prachtige rietlandschap waar volop wordt gewerkt door de riettelers die in deze periode aan het riet snijden zijn. Halverwege wordt u gedropt  in (bijna) niemandsland, waar de wandeltocht start naar de eendenkooi.

De pijp uitgaan’, ‘Achter de schermen werken’, wie is er niet bekend met deze uitdrukkingen? Ze werden van oorsprong gebruikt door kooikers. Eeuwenoud is de methode om in een eendenkooi eenden te vangen.

De kooiker van Staatsbosbeheer verteld u tijdens de 1 uur durende wandelexcursie over het kooikervak en laat hij u een kijkje nemen achter de schermen.

Hierna vervolgt u de wandeltocht door De Weerribben en sluit af met een heerlijke kop verse erwtensoep met roggebrood en spek.

De ongeveer 4 uur durende expeditie, waarvan 10 km wandelen, start om 10.30 uur en bij voldoende belangstelling ook om 12.00 uur.

Kosten voor deze wandelexpeditie bedragen €21,50 per persoon.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-53784651.

De smaak te pakken en wil je meer weten?

Informeer dan bij Buitencentrum Weerribben of “like” ons op facebook (Staatsbosbeheer Weerribben), je wordt dan automatisch op de hoogte gesteld van de activiteiten en laatste nieuwtjes over de Weerribben.