• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Stadsblokken-Meinerswijk

STADSBLOKKEN-MEINERSWIJK op zondag 27 november

Alweer een bijzonder Wandelcafé: thema is het Arnhemse referendum op 30 november, over de toekomst van het uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk.
Zo kort voor het referendum wil het Wandelcafé Arnhem onpartijdige informatie geven en ruimte bieden aan voor- en tegenstanders van de plannen voor Stadsblokken-Meinerswijk om hun standpunt uiteen te zetten. Al wandelend kunnen we met elkaar van gedachten wisselen en onze mening aanscherpen. Een interactief wandelcafé !
Programma:
        Vanaf 10.30 uur welkom in Molenplaats Sonsbeek, Zypendaalseweg 24a.
        11.00 uur presentatie van de Gemeente over het referendum:
                 wat is de vraag en welke achtergronden spelen een rol ?
                Het gaat bij deze presentatie strikt om het geven van (objectieve) informatie.
        12.00 uur vertrek wandeling naar Stadsblokken.
        Omstreeks 12.30 uur zal Kloppend Stadshart (bewoners Stadsblokken-Meinerswijk, bewoners Malburgen en Vrienden Meinerswijk) een presentatie geven over hun standpunt inzake het referendum. Zij doen                 dat op een nog nader te bepalen plek in Stadsblokken.
        Daarna wandelen we verder naar Meinerswijk waar we omstreeks 14.00 uur op het terrein van de oude fabriekshal informatie krijgen van KWP (Kondor Wessels Projecten).
        Om het gebied waar het in het referendum om gaat verder te beleven gaan we – voor wie dat wil – verder wandelen door Meinerswijk, en zijn dan omstreeks 16.00 uur terug bij de Molenplaats. De locaties zijn eventueel ook per fiets te bezoeken.
Voor degenen die moeilijk ter been zijn, kan vervoer met een busje georganiseerd worden. Als je hiervan gebruik wilt maken geef dit dan op bij de aanmelding.Horeca bij de Molenplaats Sonsbeek; verder zelf lunch meenemen.
Afstand ongeveer 8 km.
Aanmelden is dit keer noodzakelijk. Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef daarbij aan of je van het busvervoer gebruik wilt maken. Deelname is gratis.Organisatie: Nivon Arnhem, Molenplaats Sonsbeek en TeVoet, vereniging van wandelaars.