• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Wandelen vanuit Ooltgensplaat

Wandelen vanuit Ooltgensplaat

In samenwerking met ‘Vereniging voor wandelaars Te Voet’, TOP-routenetwerken, PV ‘De Zwaluw’ en VVV Goeree - Overflakkee, organiseert ‘Hans Hartmann wandelingen’ op zondag 2 oktober, wandelingen en een excursie vanuit het terrein van PV ‘De Zwaluw’ nabij de ‘kop’ van de haven van Ooltgensplaat/ wandelknooppunt nr. 22.

Deelnemers aan de wandelingen kunnen zondag 2 oktober tussen 10.30 en 15.00 uur starten vanaf PV De Zwaluw, Dorpsweg 2, 3257 LB Ooltgensplaat

Er zijn drie wandeltochten uitgezet; respectievelijk 5 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 11 en 17 km. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een excursie o.l.v. Mevrouw Elema van IVN Goeree Overflakkee. Deze excursie begint om 14.00 uur. Meedoen aan de wandelingen en/ of de excursie kost € 1,80 en € 1,00 voor kinderen t/m 12 jaar.

De wandelroutes voeren, afhankelijk van de lengte, onder meer langs Ooltgensplaat – Centrum, Hellegatsplaten, Groote Gat, Galatheesekreek en Langstraat.

De routes zijn uitgezet volgens de knooppunten van het nieuwe wandelroutenetwerk Goeree – Overflakkee.

Nabij het startpunt wordt volgend jaar een nieuw TOP (Toeristisch Overstappunt) gerealiseerd. Hier kan men kiezen uit een aantal mooie wandel- en fietsroutes op Goeree – Overflakkee.

Bereikbaarheid startpunt

Vanaf N59 afslag Ooltgensplaat (N498). Na 200 m linksaf richting Ooltgensplaat (benzinestation aan linker zijde). Na ca. 90 m, weer linksaf richting Ooltgensplaat (benzinestation aan linker zijde). U rijdt nu 4,4 km rechtdoor, ook door centrum Ooltgensplaat. Aan einde, linksaf omhoog de dijk op (Molendijk- smalle weg).

Na 130 m bij Voorstraat, rechtsaf (Kaai). Na 80 m bij splitsing naar beneden. Startpunt aan overzijde parkeerplaats.

Meer informatie

Meer informatie kunt u zondag 2 oktober krijgen bij het startpunt.

U kunt ook contact opnemen met Hans Hartmann/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.