• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Van Roos naar Roest, wandelen van Boskoop naar het Bentwoud

Van Roos naar Roest, wandelen van Boskoop naar het Bentwoud

Op zaterdag 8 oktober is er een Te Voet wandeling naar het Bentwoud, een nieuw recreatiegebied tussen Zoetermeer, Waddinxveen en Boskoop.

We starten in restaurant  Roos, Parklaan 4, 2771 GB in Boskoop, tegenover het NS station.

Er zijn drie afstanden: 5, 12 en 18 km, die individueel gelopen kunnen worden aan de hand van een routebeschrijving en kaart. U kunt starten vanaf 10 uur. De begeleide wandeling van 18 km start om 11 uur.

We lopen langs smalle paden naar het Gouwebos, een mooi recreatiegebied tussen Waddinxveen en Boskoop, aangelegd in de jaren  ‘80. De 5 km route keert terug langs het Wilgenlaantje naar het startpunt.

De 12 en 18 km wandeling gaat van het Gouwebos naar het Bentwoud over onverharde paden langs het oude akkerbouwgebied naar het veld, waar de jonge aanplant is te zien van het jongste gebied.  Over nieuwe paden door jong bos lopen we via de golfbaan naar restaurant Roest, waar we iets kunnen drinken.

De 12 km wandeling eindigt bij de bushalte bij de rotonde, van waar elk uur een bus naar Boskoop gaat.

De (begeleide) wandeling van 18 km gaat  terug naar Boskoop door het Bentwoud over een slingerend bospad en  veldpaden en eindigt  weer bij Roos en het station.

Opgave: Lia Trimp, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0172 214565