• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Trage Wegen

Zaterdag 15 maart, Trage wegen bijeenkomst in Torhout

TW-kwadraat, de ontmoetingsdag van Trage Wegen. Op zaterdag 15 maart is iedereen die iets meer wil weten over trage wegen welkom om met gelijkgezinden van gedachten te wisselen en nieuwe ideeën op te doen.

Dit jaar zijn we te gast in Torhout waar de mensen van Natuurpunt Houtland ons in de namiddag meenemen naar het Fonteinpad. Deze trage weg is een stukje van een vroegmiddeleeuwse handelsweg: de Portweg die loopt van Torhout, over Koekelare tot de Handzamevallei in Diksmuide. Een bedreigde trage weg waar al heel wat inkt over gevloeid is.

Het Fonteinpad is een schitterende aanleiding om het eens te hebben over de historische waarde van trage wegen. In de voormiddag onderzoeken we hoe een lokale werkgroep de erfgoedwaarde van trage wegen kan gebruiken als hefboom om je gemeente aan te zetten tot actie.

Kom je verdiepen in een van de vele facetten van trage wegen en doe mee aan een van onze praktische of inhoudelijke workshops.

Praktisch

Je bent welkom vanaf 9u. De algemene vergadering en de workshop in de voormiddag starten om 10u. De wandeling in de namiddag start om 13u30.
Plaats van afspraak: Foyer de Brouckère, Aartrijkestraat 6, 8820 Torhout. Klik hier voor een routeplan.

Deelnemen is gratis, maar wel graag vooraf inschrijven via www.tragewegen.be/tw-kwadraat.