• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

Activiteiten

Nieuwjaarswandeling TeVoet op 13 januari 2018

 

Nieuwjaarswandeling rond Hazerswoude op zaterdag 13 januari 2018

TeVoet Zuid Holland organiseert de traditionele nieuwjaarswandeling!

 

De wandeling is ongeveer 16 km en voor de helft onverhard door de weilanden over boerenlandpaden.
We starten bij Jeu de Boer op de Galgweg 5, 2391 MV, in Hazerswoude-Dorp om 11 uur.(Jeu de Boer is goed te bereiken per bus: lijn Gouda- Leiden, halte Lange vaart, aan de Gemene weg te Hazerswoude, uitstappen.)

Na anderhalf uur lopen kunnen we bij café Klein Giethoorn koffie, thee of chocolademelk drinken en/of een kopje soep nuttigen.
Bij Jeu de Boer sluiten we af met de gebruikelijke borrel.
Opgave voor 10 januari bij: Lia Trimp, e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0172 214565

Wandeling door Hitland

Op zaterdag 25 november 2017 organiseert TeVoet een wandeling door Hitland.

 

Wandeling.

 

De wandeling is circa 12 km lang en loopt over zowel verharde als onverharde paden. Hier en daar kan het drassig zijn, dus het gebruik van hoge schoenen of laarzen wordt aanbevolen.

 

Halverwege is horeca, restaurant ‘De Dames’.

 

De start is om 11.00 uur bij de Korenmolen Windlust, Kortenoord 3 ,Nieuwerkerk aan den IJssel.

 

Naast de molen is een café ‘Rustwat’, dat geopend is vanaf 10.00 uur.

Bereikbaarheid:

 

Per auto.

In de omgeving van de molen zijn voldoende parkeerplaatsen.

Openbaar vervoer:

Vanaf NS station Rotterdam Alexanderpolder of station Gouda:
Arriva buslijn 190 halte 'Gemaal' op de Kortenoord.
Loop de Kortenoord in westelijke richting op naar
molen De Windlust (en theeschenkerij Korenaer).

Contactpersoon voor deze wandeling is:

Bert de Boer

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tel.nr.: 06 255 999 92

Indien u aan deze wandeling wilt deelnemen is het verzoek u daarvoor

uiterlijk woensdag 22 november 2017 aan te melden.

 

 

Achtergrondinformatie.

Hitland is een groene buffer van circa 250 hectare tussen Capelle en Nieuwerkerk aan de IJssel in de Hoogdorpse polder en deels in de polder Esse, Gansdorp en Blaardorp.

Het middendeel van Hitland wordt gekenmerkt door de vele slootjes en oude veenweiden: slagenlandschap. Verspreid liggen drie veenputten, overblijfselen van de veenafgravingen van enkele eeuwen terug. De kwaliteit van het riet- en bosveen was echter zo slecht, dat het bij deze drie putten is gebleven. Langs het Molenweteringpad ligt nog een fundering van een watermolen.

In het zuidelijke deel van Hitland, ook wel Ver- of Groot-Hitland genoemd, vallen vooral de moeraspartijen en meertjes met hoge rietkragen op. In dit deel bevindt zich een vogelrustgebied. Vlonderpaden maken dit verlandingsgebied toegankelijk.

De klei uit de Hollandse IJssel voor het bakken van de ijsselsteentjes, werd vervoerd in karren die werden getrokken door Shetland-pony's. Deze pony's werden 'hitten' genoemd. Aan deze hitten is de naam Hitland ontleend.

wandelen vanaf Zoeterwoude

 wandelingen zondag 12 november vanuit Groene Hartplein Zoeterwoude Dorp (Transferium)

In samenwerking met ‘Vereniging voor wandelaars Te Voet’ en TOP- routenetwerken organiseert ‘Hans Hartmann wandelingen’ op zondag 12 november, wandelingen vanuit de parkeerplaats bij

TOP Zoeterwoude/ Restaurant La Place/ Streekwinkel ‘Boer en Goed’, Groene Hartplein 1, 2381 GS Zoeterwoude Dorp (N52 07.692 E4 29.678). Op deze locatie is een Toeristisch Overstap Punt (TOP), waar u veel informatie en kaartjes aantreft over dit gebied.

Deelnemers aan de wandelingen kunnen zondag 12 november tussen 10.30 en 15.00 uur starten.

Er zijn vier wandeltochten uitgezet; respectievelijk 4, 7 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 8 en 14 km. Meedoen aan de wandelingen en/ of de excursie kost € 2,00 en € 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

De wandelroutes voeren, afhankelijk van de lengte, onder meer langs Zoeterwoude Dorp, Molenpad, Groote Molen, Weipoortse Vliet, Weipoort, Korte Kerkpad en Westeindse Polder. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van het wandelknooppuntensysteem ‘Rijn – en Veenstreek & Zoeterwoude’. De 14 km route is extra aantrekkelijk doordat er ‘boerenlandpaden (grasland) zijn opgenomen met veel overstapjes (honden op deze route niet toegestaan).

 

Bereikbaarheid startpunt

Vanaf Den Haag A4, afrit 7 Zoeterwoude, daarna afslag Zoeterwoude Dorp. Bij verkeerslichten rechtsaf de N206 (borden Zoeterwoude/ Zoetermeer).

Na 230 m rechtsaf naar parkeerplaats. Street ViewNa 2125 Street View a 230 mnn

 

Meer informatie

Meer informatie kunt u zondag 12 november krijgen bij het startpunt. U kunt ook contact opnemen met Hans Hartmann/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wandeling vanuit Ouddorp

Wandeling vanuit Ouddorp op 5 november

 

In samenwerking met ‘Vereniging voor wandelaars Te Voet’, TOP-

routenetwerken en VVV Goeree - Overflakkee, organiseert: ‘Hans

Hartmann wandelingen’ op zondag 5 november, wandelingen en een

excursie vanuit De Houten Kaap’, Westerweg 28 3253 LX Ouddorp ZH

(vlakbij parkeerterrein Westerduinpad).

Deelnemers aan de wandelingen kunnen zondag 5 november tussen 10.30 en 15.00 uur starten in/ bij ‘De Houten Kaap’ op het plein bij SPAR en Strandgaper.

Parkeren 100 m. verderop op groot parkeerterrein.

Er zijn drie wandeltochten uitgezet; respectievelijk 5 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 11 en 15 km. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een excursie o.l.v. een natuurgids van IVN Goeree Overflakkee. Deze excursie begint om 14.00 uur. Meedoen aan de wandelingen en/ of de excursie kost € 2,00 en € 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

De wandelroutes voeren, afhankelijk van de lengte, onder meer langs Kleistee, Grevelingen, Westduinen en Noordzee.

Hierbij is eveneens zo veel mogelijk gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het ‘Wandelroutenetwerk Goeree-Overflakkee’ biedt.

 

Bereikbaarheid startpunt

Vanaf de N57 afslag (rotonde) Ouddorp/stranden. Weg (Oosterweg – u passeert een rotonde) rechtdoor blijven volgen richting stranden. Na 2,3 km aan het einde linksaf slaan (Vrijheidsweg). Eerste rotonde rechtdoor, tweede rotonde (met strandstoel) rechtsaf richting Strand / Westerduinpad.

Meer informatie

Meer informatie kunt u zondag 5 november krijgen bij het startpunt.

U kunt ook contact opnemen met VVV Goeree-Overflakkee, tel 0187-681789 of met Hans Hartmann/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.