• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

WELKOM OP DE WEBSITE VAN TE VOET

Vereniging van wandelaars onverhard natuurlijk!!

Jaarverslag TeVoet regio Limburg

Jaarverslag Te Voet Regio Limburg 2014

De jubileumwandeling werd ontwikkeld met 1 van de leden van de beheerscommissie van de camping van de Nederlandse Toeristen Kampeer Club (NTKC) in Limburg (de Heerkuil). Veel NTKC-ers zijn wandelaars en natuur-genieters. Twee van de 11 deelnemers aan de wandeling waren Limburgse Te Voet-ers. In Limburg worden veel wandelingen georganiseerd door de Wandelbonden.

Helaas leverde de publiciteit om de jubileumwandeling geen nieuwe leden op in Limburg. Wel heb ik nader kennis gemaakt (fysiek, e-mail of telefonisch) met de leden in Limburg. Ze hadden behoefte aan informatie over activiteiten in de eigen provincie. Ze krijgen vanaf 2015 de update van info vanuit Wandelnet regio Limburg toegestuurd door mij.

Als net gestart regio-coordinator kreeg ik veel steun van de Beleidsvrijwilliger Limburg van Wandelnet bij de opzet en organisatie van de jubileumwandeling. Met haar, de nieuwe coordinator van het Krijtlandpad in Limburg (Streekpad) en een 2e vrijwilliger van Wandelneet, die in Noord-Limburg woont, bespreken we ca. 1 x per kwartaal onze lopende acties, en verdelen we nieuwe acies. Resultaten daarvan dit jaar waren:

-          De door ons ingediende zienswijze op het Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL) heeft geleid tot een wijziging van het Provinciaal Verkeer en Vervoerslan: opgenomen wordt: ‘voorkomen van barrierewerking voor kruisende (wandel)routes uitgaande van bestaande normeringen waaronder CROW richlijn 299. Ook wordt opgenomen: ‘De kwaliteit van het recreatieve fietsnetwerk en het recreatieve wandelnetwerk moet gewaarborgd blijven, onder meer in de uitwerking van regionale visies (Zuid-, Midden- en Noord-Limburg).

-          Verplaatsing van een deel van het Krijtlandpad

-          Bekendmaking van Te Voet bij de coordinatoren van de Routepunten Noord- en Midden-Limburg en Zuid-Limburg, ambtenaren rond wandelen bij de Gemeenten Margraten-Eijsden en Nuth. De Gemeente Margraten-Eijsden is heel actief in het creeren van nieuwe wandelroutes met moderne methoden van markering (app incl. achterliggende culturele info). De Gemeente Nuth heeft bijgedragen aan het creeren van nieuwe wandelroutes ter compensatie van de aanleg van een rondweg.

NIEUWS

Zuid Hollands Landschap zet wandelaar op verkeerde been

Gebied Luistenbuul weer afgesloten

...


Lees meer...

 

Overzicht wandelroutes die in Lopend Vuur zijn gepubliceerd

Nu gemakkelijker zoeken.

 

...


Lees meer...

 

Geen fietspad door de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

De aanvraag in 2009 van een...


Lees meer...

Activiteiten

 

Nieuwjaarswandeling rond Hazerswoude op zaterdag 13 januari 2018

TeVoet Zuid Holland...


Lees meer...

Op zaterdag 25 november 2017 organiseert TeVoet een wandeling door Hitland.

 

Wandeling.

 

De...


Lees meer...

 wandelingen zondag 12 november vanuit Groene Hartplein Zoeterwoude Dorp (Transferium)

In...


Lees meer...

Lopend Vuur

 
  • Montferlandse bulten
  • Anders wandelen langs de Maas
  • Rond(je) Leerdam

    Voor meer informatie, klik hier.

Wandelroutes

Hieronder vindt u een prachtige wandeling die u kosteloos kunt bekijken en downloaden.
Wandelen langs de oude Rijnstrangen

Deze wandeling loopt in het gebied bij de oude Rijnstrangen bij Aerdt en Oud Zevenaar.
Wandelend vanaf het station Zevenaar loop je zo...


Lees meer...