• slider1.jpg
  • slider2.jpg
  • slider3.jpg

WELKOM OP DE WEBSITE VAN TE VOET

Vereniging van wandelaars onverhard natuurlijk!!

Jaarverslag 2014 TeVoet Utrecht

Jaarverslag 2014 TeVoet Utrecht

Ons belangrijkste wapenfeit (samen met TeVoeters uit Zuid- en Noord Holland): Opening wandelnetwerk Groene Hart in Utrecht mét digitale routeplanner.Het wandelrouteknooppuntensysteem wordt verder uitgerold in de provincie. Vooruitlopend daarop waren we in 2014 al bezig met verbeteringen (meer onverharde paden) rond Baambrugge (i.s.m. leden van de Dorpsraad) en in het Noorderpark.   

Zoals in de laatste Lopend Vuur te lezen:

“Door de grote inzet van vrijwilligers is het mogelijk geweest het wandelnetwerk Groene Hart in Utrecht in korte tijd en met een beperkt budget te realiseren” werd bij de opening en op de website van het Recreatieschap vermeld. Apetrots waren de TeVoeters dan ook bij de officiële opening. Deze vrijwilligers zijn namelijk vooral TeVoeters uit de provincie Utrecht, Zuid- en Noord Holland. Onze lobby activiteiten met onze gebiedskennis is van grote waarde gebleken. Het komt nu erg goed uit dat we een paar jaar geleden voor de toenmalige wandel coördinator in de Provincie Utrecht alle bestaande wandelroutes (en mogelijke wensroutes) zeer concreet in kaart hebben kunnen brengen. Het wandelnetwerk wordt in 2015 en 2016 mogelijk uitgebreid naar de Vechtstreek, het Noorderpark en de Stichtse Lustwarande-Oost (Heuvelrug).

In Utrecht-West is van Abcoude tot Lopik en van Breukelen tot Zegveld een wandelnetwerk met knooppunten aangelegd. Maar liefst 600 km aan wandelroutes voorzien van 325 knooppunten. Daarmee zijn de kilometers wandelroutes in dit gebied verdubbeld. Dit Utrechtse netwerk sluit aan op het netwerk in Zuid-Holland in de Krimpenerwaard (200 km) en op het toekomstige netwerk in het Gouwe-Wiericke gebied. Op de digitale routeplanner is te zien dat er veel onverharde wandelpaden aanwezig zijn (zie  http://www.recreatiemiddennederland.nl/pagina/210/planner.html. In deze planner zijn ook de oorspronkelijke thema wandelroutes met de bijbehorende knooppunten te vinden.
Het wandelnetwerk in het Utrecht-West / Groene Hart is door Recreatie Midden-Nederland aangelegd in opdracht van de recreatieschappen Stichtse Groenlanden, Vinkeveense Plassen en Plassenschap Loosdrecht e.o. Het netwerk wordt betaald uit Europese subsidie (Leader programma Weidse Veenweiden), door de provincie Utrecht (Gebiedscommissie Utrecht-West), de drie recreatieschappen en bijdragen van de gemeente Montfoort en Oudewater. Bij de opening werd de kaart van het wandelnetwerk officieel onthuld door de heren voorzitters en programmamanagers van Recreatieschap Stichtse Groenlanden, Plaatselijke Groep LEADER Weidse Veenweiden en Agenda Vitaal Platteland van de provincie Utrecht. Vooraf ging een mini-symposium met over onderwerpen als ‘De wensen van de wandelaar’, ‘Aspecten voor een maximale wandelbeleving’, ‘De noodzaak van een routebureau in de provincie Utrecht’.

Een (watervaste) kaart van het wandelnetwerk is te koop voor €7,50 via  http://www.recreatiemiddennederland.nl/nieuwsitem/Nieuws/Wandelkaart%20Groene%20Hart.html. Een wandelboekje met de elf mooiste wandelroutes komt er gratis bij.

NIEUWS

Zuid Hollands Landschap zet wandelaar op verkeerde been

Gebied Luistenbuul weer afgesloten

...


Lees meer...

 

Overzicht wandelroutes die in Lopend Vuur zijn gepubliceerd

Nu gemakkelijker zoeken.

 

...


Lees meer...

 

Geen fietspad door de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

De aanvraag in 2009 van een...


Lees meer...

Activiteiten

 

Nieuwjaarswandeling rond Hazerswoude op zaterdag 13 januari 2018

TeVoet Zuid Holland...


Lees meer...

Op zaterdag 25 november 2017 organiseert TeVoet een wandeling door Hitland.

 

Wandeling.

 

De...


Lees meer...

 wandelingen zondag 12 november vanuit Groene Hartplein Zoeterwoude Dorp (Transferium)

In...


Lees meer...

Lopend Vuur

 
  • Montferlandse bulten
  • Anders wandelen langs de Maas
  • Rond(je) Leerdam

    Voor meer informatie, klik hier.

Wandelroutes

Hieronder vindt u een prachtige wandeling die u kosteloos kunt bekijken en downloaden.
Wandelen langs de oude Rijnstrangen

Deze wandeling loopt in het gebied bij de oude Rijnstrangen bij Aerdt en Oud Zevenaar.
Wandelend vanaf het station Zevenaar loop je zo...


Lees meer...